Skip to content

For 15 år siden var Wera det første trykkeriet i Telemark som ble svanemerket. I år ble det ærverdige trykkeriet det første i Norge som klimakompenserer for sitt papirforbruk gjennom World Land Trust.

Wera har en 125 år lang historie, og har nylig flyttet inn i nye lokaler på Vallermyrene i Porsgrunn. De har trykkeri i første etasje og driver reklamebyrå i andre. Bedriften har hatt stort fokus på klima de siste årene, og er nå den første bedriften i Norge som klimakompensere for sitt papirforbruk gjennom World Land Trust.

World Land Trust er en veldedighetsorganisasjon i Storbritannia som har samlet inn mer enn £ 25 millioner for å kjøpe og beskytte 774.000 dekar truet naturtype i Afrika, Asia, mellom- og Sør-Amerika.

  • Helt siden vi ble svanemerket for 15 år siden har Wera hatt fokus på miljø. I år valgte vi å bli en del av World Land Trust. For hvert kilo papir vi kjøper fra europeiske skoger, betaler vi en avgift som går til å redde regnskogen i Vietnam, sier daglig leder i Wera, Kjersti Hole Haatveit.

Les også: Derfor bør du bli medlem av Trykt i Norge

Bærekraft er viktig for oss

Bærekraft er et viktig satsningsområde for Wera, og de har gjort flere tiltak de siste årene i kampen for miljøet.

  • Maskinene vi har på trykkeriet som fungerer godt reparerer og vedlikeholder vi i stedet for å kjøpe nytt. Noen av de eldste maskinene våre, er også av de beste vi har. Når maskinene ikke kan brukes mer kjøper vi nye som bruker mindre strøm og som er mer effektive. På taket i det nye bygget vårt har vi montert solcellepanel på taket. Bærekraft er viktig for oss, og det har blitt en del av bedriftskulturen vår.

Flere av kundene til Wera er også opptatt av bærekraft og de ser at dette er noe som blir mer og mer i tiden.

  • Flere av kundene våre er opptatt av bærekraft, og har det som en del av profilen sin. Da er det viktig for å oss å vise at dette er et satsningsområde, det gir oss også troverdighet overfor kundene våre.

Trykt i Norge-logoen på alt de trykker

Kortreiste trykksaker ligger Weras hjerte ekstra nært, både fordi det er viktig for lokale arbeidsplasser og bedre for miljøet. Derfor er bedriften stolt over å kunne bruke Trykt i Norge-logoen på mesteparten av det de trykker.

  • Ved å handle lokalt minimerer du miljøpåvirkningen trykksakene har, og du sørger samtidig for å trygge norske arbeidsplasser. Når du bestiller trykksaker utenfor Europa, har du ingen kontroll på hvordan papiret og trykkfargen er produsert, om arbeidsforholdene er gode eller hvilke miljøkonsekvenser transporten til Norge har. Hos Wera er bærekraftig behandling av miljø og medarbeidere førsteprioritet.

Les mer om Trykt i Norge her